Kulttuurintutkimus

Kulttuurintutkimuksen seura

Kulttuurintutkimuksen seura edistää monitieteistä ja monialaista kulttuurintutkimusta Suomessa. Seura toimii eri tiede- ja taideyliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja muissa tutkimuslaitoksissa kulttuurintutkimusta tekevien tutkijoiden yhdyssiteenä ja jatkokoulutuksen foorumina. Kulttuurintutkimuksen seura ottaa myös osaa tiedepolitiikkaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun pyrkien tekemään kulttuurintutkimusta ja sen piirissä tehtävää työtä tunnetuksi.

Seuran toiminnan ytimessä ovat joka toinen vuosi järjestettävät Kulttuurintutkimuksen päivät ja neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kulttuurintutkimus-lehti. Kulttuurintutkimuksen päivien kanssa vuorovuosin järjestetään alan väitöskirjatutkijoille suunnattu kesäkoulu. Seura tarjoaa jäsenistölleen myös muita tapahtumia ja tiedottaa kulttuurintutkimuksen alan ajankohtaisista asioista niin somessa kuin sähköpostilistalla.

Pääosa Kulttuurintutkimuksen seuran jäsenistä on humanisteja ja yhteiskuntatieteilijöitä, mutta jäseniä on lähes kaikilta tieteenaloilta.

Kulttuurintutkimuksen seura ry on perustettu vuonna 2008, ja se jatkaa vuonna 1984 perustetun Kulttuurin tutkimuksen verkoston toimintaa. Seuran ja Kulttuurintutkimus-lehden toiminta rahoitetaan pääasiassa jäsenmaksuin ja pienin apurahoin. Jokainen jäsenmaksu on tärkeä. Jos et ole jo jäsen, liity nyt jäseneksi tukemaan suomenkielistä akateemista julkaisemista ja tapahtumatoimintaa!

Yksityishenkilöiden lisäksi myös instituutiot voivat tukea seuraa ryhtymällä jäseneksi. Instituutiojäseneksi voi liittyä liittymislomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä seuran sihteeriin: sihteeri(a)kultut.fi.