Kulttuurintutkimus

Sijainti

Työryhmien kokoontumiset ja kutsutut esitelmät pidetään Joensuussa Itä-Suomen yliopiston kampusalueella. Osa ohjelmasta järjestetään Kulttuuritehdas Siihtalassa sekä ravintola Kerubissa.

Tämän linkin takaa löytyy Joensuun kartta, johon on merkattu tapahtumapaikat sekä hotelleja.


JOENSUU

Tervetuloa Pohjois-Karjalan maakuntakeskukseen!

Pyhäselkään laskevan Pielisjoen molemmin puolin rakennettu Joensuu on nuorekas ja moderni 77 000 asukkaan yliopistokaupunki. Joensuun katukuvaan kuuluu niin uutta kuin vanhaakin, ja erityisesti viime vuosien aikana täällä on rakennettu ahkerasti, kuitenkin säilyttäen kaupungin rikasta historiaa. Keskustan puistot ja totta kai kaunis ja idyllinen joenranta ovat kaupungin ehdottomia helmiä! Pyörähdä myös matkallasi tunnelmallisessa Taitokorttelissa, eli Joensuun matkailu-, käsityö- ja kulttuurikorttelissa ihastelemassa vanhoja puurakennuksia ja niihin kätkeytyneitä putiikkeja, ravintoloita ja majataloja.

Kaupungin kokee parhaimmillaan kävellen tai pyöräillen. Joensuu tunnetaan pyöräilykaupunkina eikä ihmekään, sillä välimatkat ovat lyhyitä ja korkeuserot maltillisia. Nämä yhdistettynä kaupungin kattavaan pyörätieverkostoon luovat hyvät edellytykset ympärivuotiselle pyöräilylle.

Joensuu on maakunnan kulttuurin keskus, jossa kulttuurillinen tarjonta ei rajoitu vain muutamaan tapahtumaan, vaan kaupunki pyrkii tarjoamaan elämyksiä ympäri vuoden. Tunnetuimpia tapahtumia ovat esimerkiksi Musiikkitalven konsertit, Rokumentti, Yksin sateessa, Ilosaarirock, Joen Yö ja Kirjallisuustapahtuma. Kulttuurivuotta täydentävät myös monet tieteelliset tapahtumat. Kulttuurintutkimuksen päivät ovat yksi monista eri tieteenalojen järjestämistä tapahtumista.

Talvinen maisema Joensuun yliopistokampukselta
Loppusyksyn pimeys lankeaa kaupungin ylle, mutta älä anna ulkonäön pettää, sillä Joensuu varmasti yllättävää värikkyydellään harmaimpinakin hetkinä!

 

KULTTUURITEHDAS SIIHTALA

Kulttuuritehdas Siihtala on Joensuun ydinkeskustasta noin kilometrin päässä sijaitseva eri taiteenalojen työtila, esityspaikka ja näyttelytila. Saman katon alta löytyy taitelijoita, tapahtumia, teatteria ja musiikkia, sekä työskentely- ja koulutustiloja. Paikan ideana on luoda tila toteuttaa mahdollisimman paljon mahdollisimman monelle. Paikka sopii loistavasti myös seminaareihin ja vierailunäytäntöihin.

Kulttuuritehdas valmistui syksyllä 2020, noin vuoden mittaisen remontti- ja rakentamisprojektin jälkeen. Tehdas valmistui kokonaan talkoovoimin ilman julkista rahoitusta ja koko sen toiminta perustuu käyttötarpeeseen. Paikkaa hallinnoi paikallinen teatteriyhdistys Teatteri-Traktori. Kulttuuritehdas Siihtalassa on toimintaa ympärivuotisesti niin vakituisten toimijoiden, kuin vierailijoiden ja kaikkien määrittelemättömienkin osalta.

Kulttuuritehtaan löydät osoitteesta Nurmeksentie 4, Siihtalan ABC-aseman vierestä.


TILOJEN ESTEETTÖMYYS

Itä-Suomen yliopisto

Aurora II-rakennuksen tilat ovat esteettömiä. Pääovella B sijaitsee ramppi ja sähköisesti avattavat ovet. Toiseen kerrokseen pääsee hissillä, joka on YTHS:n puoleisessa päässä.

Agora-rakennus ei ole esteetön, eli rakennuksessa toimiminen pyörätuolin kanssa vaatii avustajan tukea. Rakennuksessa on pyörätuoliluiska Carelia-rakennuksen puoleisessa sisäänkäynnissä. Rakennuksen toisessa päässä
kahvilan luona on tilava hissi toiseen kerrokseen.

Ravintola Aura on esteetön ja sinne pääsee asioimaan pyörätuolilla.

Muut tapahtumapaikat

Torstain illallinen on ravintola Kerubissa. Tiloja löytyy useammassa kerroksessa. Pyörätuolilla pääsee sisään joko pääsisäänkäynnistä pyörätuoleille
tarkoitettuja luiskia pitkin tai talon sivulta hissillä. Kerubin sisällä olevissa portaissa on pyörätuoleja varten luiskat.

Kulttuuritehdas Siihtalan pääovella on rappuset, mutta pääoven vieressä on ylöspäin nostettava lastausovi, jonka avaamalla tiloihin pääsee esim. pyörätuolilla ilman kynnyksien tai rappujen ylittämistä. Sisätiloissa ei ole kynnyksiä ja niissä mahtuu toimimaan pyörätuolin kanssa ilman avustajaa. Tiloissa on erikseen esteetön WC.