Kulttuurintutkimus

Ajankohtaista

Kulttuurintutkimus-lehti etsii kirja-arviotoimittajaa (tai työparia)

Kulttuurintutkimus-lehti hakee toimituskunnan jäseneksi kirja-arvioiden toimittajaa. Kyseeseen voi tulla myös työpari. Etsimme ensisijaisesti akateemisen uransa alkuvaiheessa olevaa tutkijaa, joka haluaa vahvistaa sidoksiaan kulttuurintutkimukseen. Tehtävä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi väitöskirjatutkijalle, mutta voi sopia luonteeltaan hyvin myös postdoc-vaiheeseen. Kirja-arvioiden toimittaja (tai toimittajatyöpari) valikoi arvioitavat kirjat, etsii näille arvioijat ja viestii arvioijien kanssa, editoi tekstit julkaisukuntoon sekä tarkistaa tekstien …

Kulttuurintutkimus-lehti etsii kirja-arviotoimittajaa (tai työparia) Lue lisää »

Kulttuurintutkimus ottaa vastaan myös ruotsinkielisiä käsikirjoituksia

Kulttuurintutkimus-lehti ottaa jatkossa vastaan myös ruotsinkielisiä käsikirjoituksia. Lehti ilmestyy kuitenkin edelleen pääosin suomeksi ja on sitoutunut edistämään suomenkielistä tieteellistä julkaisutoimintaa. Ruotsinkielisiä käsikirjoituksia otetaan vastaan toukokuusta 2023 alkaen. Lehti ottaa käyttöön ruotsinkielisen alanimikkeen Kulturstudier. Toisella kotimaisella kielellä julkaistut tekstit voivat olla vertaisarvioituja artikkeleita, esseitä, haastatteluita, raportteja tai kirja-arvioita. Muutoksen tavoitteena on antaa useammalle Suomessa työskentelevälle ja …

Kulttuurintutkimus ottaa vastaan myös ruotsinkielisiä käsikirjoituksia Lue lisää »

Kulttuurintutkimuksen päivät 13.–15.12. Aalto-yliopisto, Espoo

Kulttuurintutkimuksen päivät järjestetään Aalto-yliopistossa Espoossa 13–15.12.2023. Vuodesta 2003 saakka järjestetty konferenssi on tieteenalan tärkein kotimainen kohtauspaikka. Tämän vuoden päivien teema on ”Odottamattomuus”. Kysymme ja mietimme, minkälaisia taitoja tai taktiikoita odottamiseen tarvitaan? Ja miten luoda suhteita ja merkityksiä erilaisille odottamattomuuksille? Miten olla odottamattoman äärellä? Miten tunnistaa odottamaton, sen poeettiset ja vielä epämääräiset ja muodottomat ilmaukset?  Esitelmäehdotuksia …

Kulttuurintutkimuksen päivät 13.–15.12. Aalto-yliopisto, Espoo Lue lisää »

Vanhanaikainen kynä tyhjän paperin päällä

Seuralle on valittu uusi sihteeri ja rahastonhoitaja

Seuran uutena sihteerinä aloitti tammikuussa Sanna Raninen. Sanna on musiikkitieteen post-doc tutkija Upsalan yliopistossa, ja tutkimustyön ohella Sanna on ollut useissa eri yhdistystoiminnan ja tapahtumasuunnittelun tehtävissä Britanniassa, Ruotsissa ja Suomessa. Sanna hoitaa seuran jäsen- ja hallintoasioita sekä lehden tilauksia. Seuran sihteerin sähköposti ja muut yhteystiedot säilyvät yhä samana. Seuran entinen sihteeri Maija Rämö jatkaa Kulttuurintutkimus-lehden …

Seuralle on valittu uusi sihteeri ja rahastonhoitaja Lue lisää »

Kulttuurintutkimus-lehti nousi Jufo-luokkaan 2

Kulttuurintutkimus-lehti nousi vuoden 2023 alussa Julkaisufoorumin tasoluokituksessa tasolle 2. Tieto tasoluokasta näkyy JUFO-portaalissa (https://jfp.csc.fi). Julkaisufoorumi on suomalaisen tiedeyhteisön toteuttama, tutkimuksen laadunarviointia tukeva julkaisukanavien luokitus. Kulttuurintutkimus-lehti on ollut aikaisemmin luokassa 2 vuonna 2014. Taso 2 on suomenkieliselle julkaisulle korkein mahdollinen taso, koska luokkaan 3 kuuluvien julkaisukanavien kirjoittaja- ja lukijakunnan on oltava kansainvälistä. Kaikkiaan tieteelliset julkaisukanavat jaetaan Julkaisufoorumissa kolmeen …

Kulttuurintutkimus-lehti nousi Jufo-luokkaan 2 Lue lisää »

Kuvassa vanhanaikainen mustekynä kirjoittaa tekstiä

Kulttuurintutkimuksen seura etsii toimihenkilöä 1.1.2023 alkaen

Kulttuurintutkimuksen seura hakee toimihenkilöä yhdistettyyn sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävään. Kulttuurintutkimuksen seura on vuonna 2008 perustettu rekisteröity yhdistys, jolla on hieman yli kaksisataa jäsentä. Seura toimii monitieteisen kulttuurintutkimuksen alan yhdyssiteenä ja jatkokoulutuksen foorumina sekä julkaisee alan johtaviin kotimaisiin vertaisarvioituihin julkaisuihin kuuluvaa Kulttuurintutkimus-lehteä. Lisäksi yhdistys järjestää Kulttuurintutkimuksen päiviä sekä väitöskirjatutkijoille suunnattuja kesäkouluja yhteistyössä eri yliopistojen kanssa.  Seuran …

Kulttuurintutkimuksen seura etsii toimihenkilöä 1.1.2023 alkaen Lue lisää »

Vanhanaikainen kynä tyhjän paperin päällä

CFP: Kulttuurintutkimus-lehden teemanumero (1/2024) FASISMIN JA POPULISMIN LUMO

Suomalaisen fasismin perintö on viime vuosina ollut laajan keskustelun ja tutkimuksen kohteena (mm. Silvennoinen ym. 2016; Swanström 2018), ja sen yhteydet sotien perintöön, kansallisuusaatteeseen ja populismin ääri-ilmiöihin ovat olleet paljon esillä. Tutkimus ja keskustelu ovat kuitenkin pääasiassa kiinnittyneet poliittiseen ja yleiseen historiaan. Tämän teemanumeron tarkoituksena on luoda katsausta suomalaisen fasismin kulttuuriseen perintöön ja erityisesti sen …

CFP: Kulttuurintutkimus-lehden teemanumero (1/2024) FASISMIN JA POPULISMIN LUMO Lue lisää »

Kulttuurintutkimuksen seuralle uusi hallitus

Kulttuurintutkimuksen seuran vuosikokous pidettiin sähköisesti 20.4.2022. Kokouksessa valittiin seuran puheenjohtajaksi toiselle kaudelle Tuomas Järvenpää Itä-Suomen yliopistosta. Hallitusuransa päättivät Toni Lahtinen (Helsingin yliopisto) sekä Johanna Turunen (Jyväskylän yliopisto). Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Reeta Holopainen ja Antti Lindfors (molemmat Helsingin yliopistosta). Hallituksen tarkan kokoonpanon löydät täältä. Kiitos pestinsä päättäneille työstänne seuran parissa, tervetuloa uusille ja onnea jatkokaudelle …

Kulttuurintutkimuksen seuralle uusi hallitus Lue lisää »

Outi Autti ja Maarit Jaakkola Kulttuurintutkimus-lehden uusiksi päätoimittajiksi

Kulttuurintutkimus-lehden uusiksi päätoimittajiksi on valittu FT, dos. Outi Autti Oulun yliopistosta ja YTT, dos. Maarit Jaakkola Göteborgin yliopistosta. Uudet päätoimittajat haluavat kiittää edeltäjiään päämäärätietoisesta työstä lehden toimitusprosessien uudistamiseksi. – Kulttuurintutkimuksen edeltävät päätoimittajat Juhana Venäläinen ja Hanna Kuusela ovat digitalisoineet ja vakiinnuttaneet lehden toimitusprosessit onnistuneella tavalla ja saattaneet ne kestävälle pohjalle. Lehti on suomalaisen kulttuurintutkimuksen suunnannäyttäjä, …

Outi Autti ja Maarit Jaakkola Kulttuurintutkimus-lehden uusiksi päätoimittajiksi Lue lisää »

Kesäkoulu 2022: Lähetä abstrakti!

Vuoden 2022 kesäkoulun teemana on Tunneyhteisöt. Jyväskylän yliopiston Nykykulttuurin tutkimuskeskus ja Kulttuurintutkimuksen seura ry järjestävät kulttuurintutkimuksen alan väitöskirjatutkijoille suunnatun kesäkoulun 10.–12.8.2022 Jyväskylässä. Haku kesäkouluun on avoinna 30.4.2022 asti. Lisätietoja hakemisesta sekä itse tapahtumasta löydät hakukuulutuksesta (englanninkielinen).